» Kezdőlap  » Rólunk / Partnereink  » Biztonság / Programok / Mit vigyek / WebShop  » Rendelési feltételek  » Regisztráció  » Gy.I.K.  » WebShop
Blog kategóriák
Blog cimkék
Húsvét 2013

Kézműves Vásár

 

Részletekért kattintson ide...

Language / Blog
Bejelentkezés
Zöld Webáruház

Lepke himlő járvány:

Lepkehimlő

Körülbelül 1 hónappal ezelőtt hallottam erről a betegségről  először, mikor a Magyar Államkincstárba a kisebbik gyermekem ügyeit mentem intézni. Egy Anyuka mesélt erről a betegségről, melyről gondoltam rendben, hogy van, de mi biztosan nem fogjuk elkapni.

Ehhez képes azon a héten pénteken már az óvodánkban is ki volt írva a hír: a csoportban lepkehimlős gyermek volt...

Felmentem az Internet-re hogy tájékozódjam róla, hogy miként is jelentkeznek a tünetek, hogy ha egyszer szembe találjuk magunkat a betegséggel, akkor tudjam milyen jeleket keressek. A fenti kép a kisfiam testéről készült, mely 6 napos lepke himlős állapotot mutat. Szóval mi is elkaptuk. :-(

Nálunk így zajlott a betegség...

1. fázis
A gyermek egyik arcán piros pöttyök jelentek meg, melyekre azt hittük allergia eredetűek. Ezek a pöttyök este jöttek ki először és másnap már a másik arcon is elkezdődött a folyamat.

2. fázis
A gyermek teljesen jó közérzetnek örvendett, teljesen éber volt, mint akinek nincs semmi baja. A betegség, vagyis a pöttyök lejjebb kezdtek húzódni a felső testre és a felkarra.

3. fázis
Teljes testfelületen megjelentek a piros pöttyök, melyek egy idő után már összeolvadtak és márványos bőrfelület kezdett kialakulni.

Én nem vettem észre semmilyen lepke formát ebben a betegségben, de azt mondták ez nem más, LEPKEHIMLŐ!

Nekem sokat segített megérteni a betegséget az alábbi videó...

Forrás: http://atv.hu/videotar/20110407_pillango_virus_vagy_lepke_himlo
Letöltés: 2011. május 11.

Ha valakinek van egyéb meglátása a témában kérem ossza meg, hogy mindenki tanulhasson belőle.

Köszönöm!

Ajánlott termékek:

 

Cimkék: gyermek betegség
A bejegyzés eddigi hozzászólásai:
8. angelika: (2015.02.19. 16:14)
hu
7. KissGabcsi: (2012.07.31. 17:22)
Sziasztok!

Ha tudtok segítsetek, akinek van információja!
8 éves a kisfiam múlt héten kedden, a kisfiam arca bepirosodott, azt hittem a nap egy kicsit megsütötte, csütörtökön délután, a két alkarján kezdődött a kiütés, majd estére a többi testrészén is tööbb helyen megjelent, azt vettem észre hogy Calcium, pezsg tablettára, és más allergia ellenes szerre, és ha evett, még pirosabb lett, illetve 2-3 nap múlva el márványosodott, ma 5.-ik napja vagyúnk benne, és olyan elhatárolt foltos, a talpa kezdett el viszkedni, meg néha ritkán máshol is, eddig az orvos azt mondta, allergia de vasárnap ahogy utánna olvastam, rájöttem lepkehimlő. Ma az orvosúnk is azt mondta hogy az, ma már fájt a kisfiam feje, és a szeme környéke is. Ha tud valaki segíteni akinek már volt csak olyan válaszoljon legyenszíves, akkor írja már le neki meddig tartott, milyen tünetei voltak, pihentetek, vagy nem stb....kérlek segítsetek. Üdv: Gabcsi
6. Anikó: (2012.05.18. 23:46)
Az én 9 éves lányomnál is lepke himlőt állapított meg az orvos első héten kétszer semmi panasz nélkül belázasodott a másik héten meg állandó gyengeségre panaszkodott amikor egyik nap szörnyen elkezdet viszketni a talpa amin semmi nem látható majd ezt követően jelentek meg a lábain és a karjain ezek a bizonyos foltok,de ezek neki abszolút nem viszketnek de a talpa azóta is .
5. Tünde: (2012.03.01. 14:54)
Az én kislányomon most kedden jött ki a lepkehimlő. Neki a bőrén már egy hete észrevettem, hogy ilyen piros márványos, de nem volt semmi más. Múlt hét pénteken kezdett el köhögni szárazon, szombaton már hurutosan, adtam neki köptetőt ezután meg már nem köhögött.És ugye a köptetőnek ingerelni kellene, hogy a váladékot felköhögje, de semmi. Most kedden reggel pedig lángoló vörös arcra keltünk. Szerdán és csütörtökön lázas.
Rajtam is kijött. Nekem a hétvége óta a végtagjaim fájnak. Enyhe piros foltok a kezemen, lábamon. Tegnap reggelre bedagadt a kezem és a lábam. A végtag fájdalmaim napról napra erősödtek. Meddig fog ez tartani? És tényleg fél éven belül bármikor előjöhet?
4. fedit61: (2012.01.23. 21:48)
Jók a hozzászólásaitok!
Én már 33 éve óvónő vagyok, de ezzel a betegséggel eddig nem találkoztam! Sőt!
A napokban több gyereknél jelentkezett és az orvosok sem tudták igazán, hogy mi ez, leginkább allergiát diagnosztizáltak?! Erről ennyit...Mostmár legalább tudjuk, hogy mi ez, s azt is, hogy nem kell annyira megijedni! Vagy mégis egy kicsit?
3. KidsFun: (2011.06.05. 23:10)
Kedves Anga és Kriszta!

Nagyon köszönöm nektek, hogy időt és fáradságot nem kímélve megosztottátok a lepkehimlő tapasztalataitokat.

Biztosan nagyon sok Anyuka olvassa szívesen a bejegyzéseket és egyet értek azzal, hogy az orvosok sokszor csak tapogatóznak és ugyanúgy olvasgatnak a dolgok után mint ahogy mi tesszük azt a gyermekeink érdekében a neten.

Köszönöm és persze várom a további hozzászólásokat, mert nagyon hasznosak!
2. Kriszta: (2011.06.05. 01:10)
Helló mindenki!

Szerintem az orvosok összevissza beszélnek erről a betegségről, mert a könyvekben mást írnak róla, mint ami a valóság!!!
Nekem 4 lányom van.Először a legkisebb lett beteg.Félnapos hányás, nem túl magas láz 2 napig, fejfájás, rossz közérzet,hasmenés, gyengeség.Másnap vettem észre az arcán a pillangószárnya emlékeztető kivörösödést, ezért elvittem szombat reggel az orvosunkhoz, mert azt hittem skarlátos a gyerek (előző nap skarlátos gyerekre vigyáztam).Az orvos azt mondta, csak 20 %-ban fertőz, nem komoly betegség, hétfőn nyugodtan vigyem oviba, mondjam azt, hogy megsütötte a nap....????Hétfőn már a lányom közérzete jó volt, kicsit még piros volt az arca, a karján és lábán is voltak még egybefüggő foltok, de mivel bízok a dokinkban ezért elvittem oviba....Kb. egy hét múlva iszonyatos fejfájásom, fülfájásom lett enyhe lázzal kisérve.A fejfájás fogalmát, hálistennek eddig még nem ismertem igazán (40 éves elmúltam), de itt és akkor megismertem!!!Két napig mindenem fájt, azt hittem valami komoly bajom van.Fájtak az izületeim, fájt a lábam a kezem, a csuklóm, a derekam, hol itt, hol ott jött elő a fájdalom.Szinte két napig csak feküdtem, erőtlen, gyenge voltam.Pár nap múlva amikor már jól voltam, akkor kezdtek a testemen előjönni a piros egybefüggő foltok, karomon, lábamon, törzsemen is.Az arcomon talán már előbb is látható volt.Kb. 1 hét múlva a nagyobbiik lányom is lázasan, betegen feküdt két napig.Kiütésekről nem beszélt.A másik lányom utána kb. egy hét múlva lett beteg, nagyon hasonló tünetekkel.Miután jobban lett, neki is kijöttek a foltjai a testén.Családunk két másik tagja még nem kapta el...
Szóval amit az orvosok a könyvekből kiolvasnak az lótúró!!!Fogalmuk sincs mi ez és milyen tünetei vannak.Nem igaz hogy egyáltalán nem komoly, mert igenis átéltem, hogy elég kellemetlen tünetekkel jár.Az sem igaz, hogy kismértékben fertőző, mert akkor nem kaptuk volna el majdnem mindannyian.
Ja és egy hónappal azután, hogy a lányom beteg volt, ismét ugyanúgy kipirult az arca, csak most más tünete nem volt.Állítólag a nap hozta ki neki.
Nagyobbik (kamaszkorban lévő) lányaim, már kb. 10 évvel ezelőtt voltak lepkehimlősek, és most ismét elkapták!Szóval senki se higgye azt, hogy egyszer elkapható betegségről van szó!!!
Szerintem az anyukák tapasztalatai sokkal többet érnek mint bármelyik orvos okoska könyvéből kiolvasott zagyvaság!
Csak ennyit szerettem volna röviden a lepkehimlőről.
1. Anga: (2011.05.31. 15:21)
A fiam múlt héten volt lepke himlős. Ő az első nap reggel fejfájásra panaszkodott, hőemelkedése volt és az arcán volt egy kb. 2 cm-es piros folt. Estére 38,5 volt a láza és az egész arca vörös lett, a homlokát kivéve. Ezért hívják lepke himlőnek, mert a piros folt arcon való megjelenése olyan mintha pirossal lenne egy lepke ráfestve - orra középen piros és két oldalon a halántékig piros, a homlok pedig nem. Második nap a fiamnak már csak hőemelkedése volt, de estére az alkarja és a keze volt olyan piros, mintha leégett volna. Neki forró volt és viszketett is az arca és a karja is, úgyhogy hideget tettünk rá. Mivel a torka is fájt és piros volt, a doktornő azt javasolta, hogy két napig 2 óránként szopogasson Homeogene tablettát. Harmadik nap még piros volt az arca és a keze, de már egyáltalán nem volt hőemelkedése sem. Negyedik nap még inkább halványodott. Ötödik naptól ment oviba : ) Az orvos azt mondta, hogy sokan úgy gondolják, hogy amikor kijön a piros folt, akkor már nem fertőz, de ez tévhit. Addig nem szabad közösségbe menni, míg el nem kezd halványodni a pirosság. Annyi még az érdekesség, hogy fiam egyik ovistársának anyukája, apukája is elkapta és lázzal,ízületi fájdalommal jár együtt. Úgyhogy most a többi szülő is várja a fejleményeket.
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Gépelje be a biztonsági kódot*:
Hírlevél feliratkozás

INGYEN TERMÉKMINTA!

Minden hónapban 5 darab ingyenes eldobható papírbili termékminta talál gazdára, íratkozzon fel Hírlevelünkre!

Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Facebook